ويديو آموزش ايجاد شکلهاي حيرت انگيز روي قهوه اسپرسو
تزيين قهوه به شکل هايي که در تصاوير خواهيد ديد يک هنر تزئين است که اصطلاحا به آن Latte art مي گويند.
براي اينکه بتونيد قهوه رو به اين شکلي که هست تزئين بکنيد، تمرين بسياري لازم هست. پس اگر براي اولين امتحان کارتون خوب از آب در نيامد نگران نباشيد و دوباره امتحان کنيد.
قبل از اينکه شير را بجوشانيد يا بخار دهيد، آن را حداقل 30 دقيقه داخل يخچال بگذاريد که سرد شود. بعد از آن مرحله ي مهم بخار دادن به شير يا اصطلاحا توليد کف شير هستش.
![آموزش تزیین قهوه آموزش تزیین قهوه](http://up.parsfuny.ir/view/1420192/Tazeen-Ghahveh%20-305x259.jpg)
به سه روش مي توانيد کف شير را توليد بکنيد:
روش اول : با دستگاه اسپرسو
روش دوم : استفاده از اجاق گاز
روش سوم : با استفاده از مايکروفر
گرم کردن شير و توليد کف شير با دستگاه اسپرسو
با اين دستگاه به دو روش مي توانيد کف شير را درست کنيد. کف شير درشت و کف شير ريز و مخملي. مورد دوم يعني کف ريز مد نظر ما هست و در تزيين قهوه کاربرد دارد.
تجهيزات لازم:
– دستگاه اسپرسوي مجهز به نازل بخار steamwand و دستهي بخار froth assistor
– شيرجوش
– دماسنج مخصوص مايعات
![آموزش تزیین قهوه آموزش تزیین قهوه](http://up.parsfuny.ir/view/1420188/Tazeen-Ghahveh-%20305x259.jpg)
توليد کف شير ريز و مخملي:
آمادهسازي دستگاه:
براي گرم کردن شير و توليد کف شير درشت ابتدا دستگاه اسپرسو را روشن کنيد. سپس دکمهي «بخار» يا steam دستگاه را بفشاريد. اين کار باعث ميشود ديگ بخار دستگاه گرم شود و قابليت بخار کردن پيدا کند. در برخي دستگاههاي اسپرسو براي نشان دادن آماده بودن ديگ بخار چراغ نشانگر خاموش ميشود و در برخي ديگر از دستگاهها چراغ روشن ميشود. بسته به نوع دستگاه، زماني که چراغ نشانگر روشن يا خاموش شد دستگاه آماده است.
![آموزش تزیین قهوه آموزش تزیین قهوه](http://up.parsfuny.ir/view/1420189/Tazeen-Ghahveh-305x259.jpg)
مراحل گرم کردن شير و توليد کف شير ريز و مخملي:
بر روي دستهي بخار دستگاه اسپرسو حفرهي ريزي وجود دارد که با وارد کردن هوا به داخل شير بر سطح آن حباب يا کف ايجاد ميکند. براي ايجاد بافت مخملي بايد دستهي بخار را وارد شيرجوش کرده، اين حفره را کاملاً مماس با سطح شير بر روي آن بگردانيم تا تمام سطح شير را پوشش دهد. يک دماسنج نيز داخل شير قرار دهيد تا دما را اندازه بگيريد.
در اين مرحله بايد صبر بسياري به خرج دهيد و ابداً عجله نکنيد. به آهستگي دستهي بخار را بر تمامي سطح شير بگردانيد. مهمترين نکته در اين مرحله اين است که حفرهي دستهي بخار از سطح شير پايينتر يا بالاتر نرود و دقيقاً مماس بر سطح شير باشد.
![تزیین قهوه اسپرسو تزیین قهوه اسپرسو](http://up.parsfuny.ir/view/1420184/Tazeen-Ghahveh-%20305x188.jpg)
زماني که دماي شير به 37 درجه رسيد دستهي بخار را بيشتر در شير فرو کنيد به طوري که سر آن در اعماق شيرجوش قرار بگيرد. صبر کنيد تا دماي شير به 65 درجه برسد. سپس نازل بخار را ببنديد تا گرم شدن شير متوقف شود.
![آموزش تزیین اسپرسو آموزش تزیین اسپرسو](http://up.parsfuny.ir/view/1420185/Tazeen-Ghahveh-305x188.jpg)
نکته : دمايي که شير بايد به آن اندازه داغ شود : 150 F and 155 F : 65 C to 68 C حدود 65 درجه ي سلسيوس يا 150 درجه ي فارنهايت
![آموزش تزیین قهوه اسپرسو آموزش تزیین قهوه اسپرسو](http://up.parsfuny.ir/view/1420186/Tazeen-Ghahveh%20-305x188.jpg)
نکات مهم دربارهي کف شير:
براي توليد کف خوب با شير بايد توجه داشته باشيم که شيرجوش و خود شير هر دو بسيار خنک باشند. هرچه اين دو خنکتر باشند، زمان بيشتري براي بازي و آزمون و خطا با دسته و نازل بخار خواهيد داشت و شرايط را بهتر تحت کنترل خود خواهيد گرفت. بهتر است شيرجوش را قبل از استفاده چند ساعتي داخل يخچال بگذاريد.
کف کردن شير باعث ميشود حدود يک سوم تا يک دوم به حجم آن اضافه شود، که در اين صورت زماني که شير را داخل فنجان ميريزيد حدود 1 سانتيمتر کف بر روي آن خواهد نشست. براي تهيهي نوشيدنيهاي بر پايهي اسپرسويي که به کف شير بيشتري احتياج دارند بايد هنگام گرداندن دستهي بخار بر سطح شير شدت عمل خود را افزايش دهيد و اصطلاحاً وحشيانه به جان شير بيفتيد! همچنين بايد مدت زمان بيشتري صرف گرداندن دستهي بخار بر سطح شير بکنيد، به طوري که دماي آن به جاي 37 درجه به 60 درجه برسد. از طرف ديگر، وقتي دستهي بخار را تا عمق شيرجوش در داخل شير فرو ميکنيد مدت کوتاهتري آن را آنجا نگه داريد تا شير نسوزد و مزهي بدي به خود نگيرد. مراقب دماسنج باشيد، چرا که دماي شير داغ هرگز نبايد بالاتر از 71 درجه برود.
کف شير خوب کفي است که به جاي اين که جداگانه بر بالاي شير داغ بنشيند، به خورد شير داغ رفته باشد و جدا کردن آن از شير داغ ناممکن باشد.
براي طراحي به سبک لاته آرت ميتوانيد کف شير را (که يا با شير داغ مخلوط شده است و يا در صورت ناشي بودن از آن کاملآً جدا است) با قاشق به آهستگي بر روي فنجان اسپرسو بريزيد. اما باريستاهاي ماهر اين کار را بدون قاشق انجام ميدهند و کف شير را مستقيماً از داخل شيرجوش به داخل فنجان ميريزند. لازمهي کسب اين مهارت تمرين بسيار است. اگر هنگام ريختن کف شير با قاشق به مشکل برخورديد، ميتوانيد چند ثانيه يا يک دقيقه صبر کنيد تا کف و شير از يکديگر جدا شوند، آن وقت ريختن کف شير به داخل فنجان با قاشق آسانتر ميشود.
![آموزش تزیین قهوه آموزش تزیین قهوه](http://up.parsfuny.ir/view/1420187/Tazeen-Ghahveh%20-%20305x188.jpg)
گرم کردن شير و توليد کف شير بر روي اجاق گاز
گرم کردن شير به اين شيوه نيز کار سختي نيست. فقط بايد مواظب باشيد شير نجوشد زيرا جوشيدن شير باعث خراب شدن مزه و بافت آن ميشود. با دماسنج دماي شير را اندازه بگيريد و زماني که به 65 تا 70 درجه رسيد شيرجوش را از روي اجاق گاز برداريد.
مراحل تزيين قهوه
پس از آماده کردن شير به تزئين قهوه مي پردازيم. از توضيح تصاوير صرف نظر ميکنم. تصاوير به خوبي نحوه ي تزيين را بيان مي کنند. فقط يک نکته رو لازم هست که بگم، اينکه بايد براي تزيين حتما کمي تحرک به شير جوش و قهوه بدهيد تا بتوانيد طرح رو ايجاد کنيد.
تعداد بازديد :
257
موضوع:
قهوه,
برچسب ها :
تزيين قهوه,
توليد کف شير,
نحوه توليد کف شير,
آموزش توليد کف شير,
توليد کف شير ريز,
دستگاه اسپرسو,
اسپرسو,
شيرجوش,
آموزش تزيين قهوه,
آموزش تزيين قهوه اسپرسو,
تزيين قهوه اسپرسو,
Latte art,